Použité suroviny receptu Domácí pomerančový sorbet:
250 g krupicového cukru
| 300 ml vody
| 1 lžíce rozemnutých mátových lístků
| 1-2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (pokud možno z chemicky neošetřovaných plodů)
| vymačkaná šťáva ze 6 pomerančů
Postup přípravy receptu Domácí pomerančový sorbet:
Do kastrolu nasypte 250 g krupicového cukru, vlijte 300 ml vody a přidejte 1 lžíci rozemnutých mátových lístků. Promíchejte, přiveďte k varu a nechte minutu bublat; cukr se musí během vaření úplně rozpustit. Stáhněte z ohně a dejte vychladnout.
V misce nebo džbánku smíchejte 1–2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (pokud možno z chemicky neošetřovaných plodů) a vymačkanou šťávu ze šesti pomerančů. Přilijte k vychladlému cukrovému sirupu a v plastové nádobě vložte do mrazničky. Sorbetem občas zamíchejte (zpočátku častěji), aby se neutvořily ledové krystalky. Mrazte aspoň pět hodin – pokud máte zmrzlinovač, stačí hodina.
Fotky receptu Domácí pomerančový sorbet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!