3 hrnky polohrubé mouky
| 1 ks žloutek
| 1 hrnek mléka
| 25 g kvasnic
| 1 lžička pískového cukru
| 2 lžíce másla
| hladká mouka na vál
| tuk na vymazání plechu
| 1 ks vejce na potření
| sůl a kmín na posypání
Postup přípravy receptu Domácí rohlíčky:
Z kvasnic, poloviny mléka, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynutý kvásek, zbylé mléko a vlahé rozpuštěné máslo. Vypracujeme tužší těsto, zpracováváme, až se na povchu tvoří puchýře. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme kynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník silný cca 5mm. Rozdělíme jej na trojúhelníky a ty srolujeme od širší strany ke špičce. Klademe na tukem vymazaný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubší solí a kmínem. Rohlíky pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 min.
Fotky receptu Domácí rohlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!