Postup přípravy receptu Domácí rychlý chleba:
Chléb můžeme upéct buď v domácí pekárně nebo v klasické troubě. Pokud pečeme v pekárně, řídíme se návodem, jinak... Droždí samozřejmě nemusíme mít sušené, ale můžeme použít klasické - v tom případě si zaděláme kvásek. Jinak sypeme do mísy suroviny v tomto pořadí - teplá voda, droždí, mouka, sůl, kmín, olej, ocet. Uhněteme těsto, které necháme vykynout, po vykynutí můžeme postup zopakovat a pokud chceme kulatý chléb, vložíme těsto na druhé kynutí do ošatky (důvkladně vysypané hladkou moukou). Po vykynutí z ošatky vyklopíme na plech a pečeme v troubě při 200 - 220 stupních. Během pečení stříkáme chléb roztokem z vody, soli a octu (kvůli krásné kůrce). Dobrou chuť.