Použité suroviny receptu Domácí výborné houstičky po karlovarsku:
370 g suché a prosáté pšeničné mouky
| více jak 1/4 l ale méně než 1/2 l teplého trochu oslazeného mléka se 20g droždím na kvásek
| dle chuti: trochu nastrouhané kůry z vosku zbaveného citronu
| 1 lžička soli
| 20 g rozpuštěného másla, smíchaného se 20g rozpuštěného vepřového sádla
| 1 žloutek
Postup přípravy receptu Domácí výborné houstičky po karlovarsku:
Příprava je nad pomyšlení jednoduchá. Hlavní vtip v tom spočívá, abychom neplýtvali moukou. Když je mouky málo, houstičky jsou křehčí.
Dobře vypracované a více natuho zadělané těsto kyne 2 až 2 1/2 hodiny. Mezitím, co se zvedá do výše, promíchá se vždy po půl hodině měchačkou a nechá se kynouti dále. Kynutí ne teplém místě. Těsto šatem přikryté.
Z tohoto těsta se houstičky pomocí pomoučené lžíce vykrajují a na pomoučený vál kladou, v ruce zakulatí a rovnají na plech nějakým mastidlem potřený. Vrch housek před pečením pomaže se pomocí peroutky rozpuštěným vepřovým sádlem a teprve naposledy rozkloktaným žloutkem. Pečeme v dolejší troubě na prudším ohni 20 min.
Teprve vychladlé housky podáváme.
Fotky receptu Domácí výborné houstičky po karlovarsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!