Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Domácí žitný chléb

fotka Domácí žitný chléb
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 140 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Domácí žitný chléb:

200 ml vody  | 1 droždí  | 0,5 litru 10 stupňového světlého piva  | 45 dkg hladké mouky  | 20 dkg žitné mouky  | 50 g slunečnicových semínek  | 1 PL kmínu celého  | 1 CL soli  |  sezamové semínko a ovesné vločky na posypání

Postup přípravy receptu Domácí žitný chléb:

Vodu přiveď k varu a ve větší míse smíchej s pivem a s droždím,poté přidej zbylé suroviny a vypracuj těsto. Vlož ho do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíček /popř. na kulatý chléb do dortové formy/ a nech 15 minut kynout. Poté vršek potři slanou vodou a posyp sezamový semínkem a ov. vločkami. /popř. kmín,mák....../ Do trouby vlož plechový hrníček s vodou /aby byl chleba vláčnější/. Prvních 15 minut pečeme ve vyhřáté troubě na 250 stupňů. Poté přikryjeme chléb alobalem, aby se nespálil a teplotu snížíme na 175 stupňů a zvolna dopékáme 45-60 minut /zkouška špejlí/. Během pečení chléb potíráme slanou vodou pro křupavou kůrku.


Fotky receptu Domácí žitný chléb:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Domácí žitný chléb
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !