Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 27.06. 2025
Dnes má svátek Ladislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domažlický koláč

fotka Domažlický koláč
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Domažlický koláč:

500 g polohrubé mouky  | 1/2 lžičky soli  | 125 g hery  | 100 g moučkového cukru  | 30 g droždí  | 3 ks žloutky  | 1/2 ks vanilkového cukru  | 1 lžíce rumu  | 2 dl vlažného mléka  |  švestková povidla  |  mák  | 3 ks tvarohy

Postup přípravy receptu Domažlický koláč:

Vzešlým kváskem zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme náplně (švestková povidla, náplň tvarohová, náplň maková) a z pečícího papíru vystřihneme 5 kol o průměru 25 cm (obkreslíme talíř). Papíry potřeme tukem. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 bochánků o váze cca 180 g. Z každého vytvarujeme na připravený papír koláč, jeho okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pak natřeme celý koláč nejdříve tvarohovou náplní. Potom tvoříme z máku a povidel různé vzory podle nálady :-). Posypeme drobenkou (polohrubá mouka, máslo, cukr) a pečeme cca 15-20 minut.


Fotky receptu Domažlický koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Domažlický koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !