Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 21.05. 2025
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dort mašinka

fotka Dort mašinka
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 95 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Dort mašinka:

Korpus  | 4 ks vejce  | 150 g krupice  | 1 ks vanilkový cukr  | 1 lžíce vlažné vody  | 150 g polohrubé mouky  | 1 ks prášek do pečiva  |  tuk a mouka na vytření formy  |  Krém  | 1,5 kostky rozměklého másla  | 2 ks vanilkové pudinky  | 500 ml plnotučného mléka  | 150 g přesátého moučkového cukru  |  Na ozdobu  |  čokoládová poleva  |  lentilky  |  sušenky  |  růžičky z marcipánové hmoty

Postup přípravy receptu Dort mašinka:

Korpus: žloutky utřeme s cukrem a vodou do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, mouku smícháme s práškem do pečiva (chceme-li tmavý korpus, přimícháme k mouce lžíci kakaa). Sníh a mouku vmícháme po částech do žloutkové pěny. Je-li těsto příliš řídké, přidáme lžíci mouky. Poté je nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet (pozor, musí to být dlouhá forma – 40 cm). Pečeme při 180 °C asi 45 minut.
Krém: z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Necháme ho vychladnout, na hladinu položíme potravinářskou fólii, zabráníme tak vzniku škraloupu (já to dělám tak, že hrnec s pudinkem postavím do studené vody a míchám, je to rychlejší, ale pozor – nepřechladit). V misce potom utřeme změklé máslo s cukrem a postupně přidáváme po malých dávkách vychladlý pudink. Důkladně vyšleháme. K obarvení menší části použijeme breton nebo ovocný džem.



Z upečeného korpusu uřízneme jednu třetinu a obě části podélně vodorovně prokrojíme. Vrchní díl delší části rozdělíme na poloviny. Z připravených plátů sestavíme korpus mašinky. Všechny pláty potřeme z jedné strany meruňkovým džemem a z druhé krémem. Sestavíme dohromady a celý korpus potřeme krémem zvenku. Čokoládovou polevou potřeme zadní a prostřední čelo, nižší přední část a místa kde budou okna. Na čelech vytvoříme kytičky z malých lentilek. Sázíme je do polevy dokud je měkká. Rozehřátou čokoládou přilepíme i kolečka – sušenky Tempo, na každé straně pět ( v balíčku jich bylo 11, ale 3 byly zlomené, takže radši koupit dvoje). Z maxi lentilek postavíme komín – slepujeme polevou nejdřív tři dvojice lentilek, až poleva zaschne, dvojice slepíme dohromady. Z marcipánu vymodejujeme mašince tvář, můžem dobarvit rozpuštěným bretonem. Hotovou tvářičku přilepíme na přední čelo mašinky. Spoje zakryjeme krémem. Bílým krémem obtáhneme všechny kontury a některé doplníme ještě krémem barevným. Nakonec mašinku dozdobíme marcipánovými růžičkami a lístky.


Fotky receptu Dort mašinka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort mašinka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles