150 g Hera
| 150 g moučkového cukru
| 180 g polohrubé mouky
| 2 vejce
| 1 sáček vanilkového cukru
| 1/2 balení prášku do pečiva
| 200 ml Rama Cremefine ke šlehání
| 200 g bílé čokolády
| 200 g čerstvého smetanového sýra (žervé)
| 10 g želatiny
| 100 ml vody na želatinu
| 50 g bílé čokolády
| 20 g mléčné čokolády
| na posypání kakao
| na vymazání olej
Postup přípravy receptu Dort s bílou čokoládou:
Heru nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme moučkový a vanilkový cukr a šleháme do pěny. Postupně přidáme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a smícháme se žloutkovou pěnou. Nakonec zlehka vmícháme prosetou mouku. Těsto naplníme do dortové formy o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 30 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout a pak vyklopíme. Formu vymyjeme, vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Bílou čokoládu rozlámeme na menší kousky. Ramu svaříme a do horké vmícháme rozlámanou čokoládu (já to dělala radši ve vodní lázni). Mícháme, až se čokoláda rozpustí a zchladne. Potom uložíme do chladničky, nejlépe až do druhého dne. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě (asi 30 minut – na pytlíku je postup) a pak při 60 °C povaříme. Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme, smícháme s čerstvým sýrem a želatinou. Do vymazané dortové formy položíme korpus, na něj nalijeme připravenou náplň a povrch uhladíme. Dáme do chladničky dobře ztuhnout. Po důkladném ztuhnutí vyjmeme dort z formy, povrch posypeme čokoládovými hoblinkami a ještě navíc kakaem. Hoblinky si předem připravíme z tabulkové čokolády pomocí škrabky na brambory.
Fotky receptu Dort s bílou čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!