Postup přípravy receptu Dort s čokoládou a amarettem:
Čokoládu rozlámeme, rozpustíme v horké vodní lázni a necháme vychladnout. Žloutky ušleháme s amarettem i cukrem a vmícháme čokoládu. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě se sněhem zapracujeme do čokoládové směsi.T ěsto nalijeme do formy o průměru 26 cm vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 25 - 30 minut na 175 °C. Opatrně vyklopíme na mřížku, sundáme papír a vrátíme do formy. V misce smícháme kávu s amarettem a ještě horký korpus pokropíme 2/3 tekutiny a necháme ho vychladnout. Želatinu namočíme do studené vody. Do mísy dáme mascarpone, jogurt, cukr, vanilkový cukr, amaretto a vše promícháme. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a pomalu vmícháme do sněhu. Krém uložíme do chladu. Vyšleháme smetanu na tuhou šlehačku. Jakmile začne krém želírovat, šlehačku do něj vmícháme. Polovinu krému natřeme na korpus. Piškoty krátce namáčíme do zbylé tekutiny a rozdělíme na krém. Na ně navrstvíme zbylý krém, uhladíme a necháme vychladnout. Dort zdobíme čokoládovými hoblinkami (vločkami), nakonec doplníme o mandlové sušenky.