Postup přípravy receptu Dort s čokoládou a hruškami:
Oloupané hrušky nakrájíme na menší kostičky. Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva. Žloutky a cukr šleháme tak dlouho, až hmota nabyde a zbledne. Čokoládu rozlámeme na kostičky, rozprostřeme rovnoměrně po dně kastrolku, přidáme máslo nakrájené na menší kousky. Zvolna zahříváme, až jsou kostičky změklé, zvolna zamícháme dřevěnou vařečkou nebo špachtlí. Z bílků vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli. Opatrně smícháme napěněné žloutky s cukrem, mouku s práškem do pečiva, rozehřátou čokoládou a kousky hrušek, které jsme obalili v mouce. Nakonec zlehka přidáváme sníh z bílků. Vložíme do formy, máslem vymazané a moukou vysypané, a dáme péci do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 °C. Pečeme asi 20 minut. Poté snižíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 20 minut.