250 g pomazánkového másla
| 250 g měkkého plnotučného tvarohu
| 250 ml min. 30%-ní šlehačky
| 400 g bílé čokolády
| 4 lžíce smetany (na vymíchání čokolády)
| 100 g piškotů nebo jakýchkoli tvrdých sušenek
| 80 g másla
| Ozdoba:
| 100 g bílé čokolády
| 20 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu Dort z bílé čokolády:
Piškoty nameleme a smícháme se změklým máslem, až se vytvoří lepivá drobenka. Dno dortové formy o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a vysteleme piškotovou drobenkou. Dobře utlačíme a dáme do chladu ztuhnout.
Bílou čokoládu necháme rozpustit v míse nad párou. Necháme vychladit, tak, že když ji přiložíme na ret, bude vlažná. Do druhé mísy dáme pomazánkové máslo, tvaroh a šlehačku. Všechny suroviny studené. Elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do tuhého krému. Do bílé čokolády přilijeme 4 lžíce smetany a vyšleháme dohladka. Poté přidáme k čokoládě lžíci krému a zašleháme. Pak přidáme 3 lžíce krému a opět zašleháme. Poté zamícháme zbytek krému do čokolády. Krém přendáme do dortové formy s piškotovým dnem a uhladíme. Necháme přikryté fólií v lednici přes noc vychladit.
Před podáváním ozdobíme lístky čokolády a čokoládovými kapkami z rozpuštěné čokolády.
Zdobení:
1. Rozpustíme tmavou čokoládu a štětcem ji natřeme na prkýnko potažené celofánem. Necháme ztuhnout.
2. Rozpustíme bílou čokoládu a větším štětcem překryjeme tmavé čmouhy. Necháme ztuhnout.
3. Dort opatrně vyjmeme z formy a položíme na podnos. Jemně pomocí nože odloupneme čokoládové lístky a obložíme jimi celý dort dokola. Rozpustíme zbytek tmavé čokolády a na dortu vytvoříme tmavé kapky.
Fotky receptu Dort z bílé čokolády:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!