300 g mádlových šušenek
| 200 g másla
| krém
| 1 lžička skořice
| 1 lžíce kakaa
| 250 g tvarohu
| 230 g šlehačky
| 250 g žervé
| 75 g medu
| 4 plátky bílé želatiny
| 200 ml ořechového likéru
| na ozdobu máta
| 70 g čokolády - hoblinky
Postup přípravy receptu Dort z medu bez pečení:
Sušenky vložíme do sáčku a válečkem je rozdrtíme. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Želatinu vložíme do studené vody a necháme ji nabobtnat.
Máslo rozpustíme, přelijeme do mísy a vsypeme do něj drcené sušenky. Směs důkladně prohněteme, rozprostřeme ji na dno formy, kterou uložíme asi na 30 minut do chladu.
Mezitím utřeme tvaroh. Přidáme do něj žervé, med, skořici a likér. Směs pořádně zamícháme. Při mírné teplotě rozpustíme želatinu, necháme ji trochu vychladnout a opatrně ji vmícháme do tvarohové směsi. Pak ji přikryjeme a také uložíme do chladu. Šlehačku pořádně umícháme a opatrně ji zapracujeme do želírující směsi.
Základ dortu potřeme krémem a uložíme zhruba 2 hodiny do chladu.
Hotový dort posypeme kakaem a plátky čokolády přilepíme boky dortu. Servírujeme se snítkou čerstvé máty.
Fotky receptu Dort z medu bez pečení:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!