Použité suroviny receptu Dort z vepřového masa, salámu a koření:
750 g vepř. krkovice b. k.
| 100 g angl. slaniny plátky
| 100 g šunk. salámu plátky
| 2 cibule
| adžika
| sůl a pepř
| 1 lžíce másla
| na potření
| 2 stroužky česneku
| 80 g raj. protlaku
| 1 lžička chilli
| sůl
Postup přípravy receptu Dort z vepřového masa, salámu a koření:
Maso nakrájíme na tenké plátky. Naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme adžikou, příp. směsí na rožnění. Rajčatový protlak osolíme a smícháme s prolisovaným česnekem a chilli kořením. Na dno zapékací misky dáme máslo a rozložíme 1/3 plátků masa. Zasypeme 1/2 množství nakrájené cibule, zakryjeme 1/2 plátků anglické slaniny. Slaninu potřeme 1/2 ochuceného protlaku a zakryjeme 1/2 plátků šunkového salámu. Celý postup zopakujeme ještě jednou. Nahoru pak rozložíme zbylé plátky masa a všechno dlaní řádně stlačíme. Pečeme asi 3/4 hodiny.
Hotový pokrm krájíme jako dort a podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Dort z vepřového masa, salámu a koření:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!