500 g hladká mouka
| 150 g héra
| 1 lžíce cukr krupice
| 4 žloutky
| 250 ml mléka
| 20 g droždí
| špetka soli
| vejce na potření
| sezamová semínka na posypání
Postup přípravy receptu Drdůlky:
Kvásek připravíme z droždí, lžíce cukru, poloviny vlažného mléka a lžíce mouky. Necháme na teplém místě vykynout. V míse smícháme mouku se solí a přidáme vlažné mléko s rozžlehanými žloutky, vykynutý kvásek a rozpuštěnou vychladlou héru. Zpracujeme na hladké nelepivé těsto a necháme 30 minut kynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků. Každý kousek rozválíme na pramen, ze kterého spleteme malé drdůlky. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme na teplém místě kynout 15 minut. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme na 180 st.C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
Fotky receptu Drdůlky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!