Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Drobné rohlíčky z listového těsta plněné pikantní klobáskou:
225 g listového těsta
| 120 g španělské Choriso klobásky, nebo jiné pikantní
| 50 g nastrouhaného tvrdého sýra jemnější chutě
| 1 malé vejce, našlehané
| 1 lžička mleté papriky
Postup přípravy receptu Drobné rohlíčky z listového těsta plněné pikantní klobáskou:
Vyválet těsto na tenko a vykrájet z něj těsně u sebe kroužky asi 8 cm v průměru. Je-li nutné tak zbytek těsta znovu vyválet, aby bylo celkově 16 koleček.
Předehřát troubu na 220 °C. Vyjmout Choriso kllobásku ze střívek a osmažit ji na suché pánvi do hněda. Nechat vychladnout. Používáte-li jinou klobásku, taj ji jenom na drobno nakrájet. Smíchat klobásku se sýrem. Položit kolečko těsta na dlaň a doprostřed na něj položit trochu nádivky ze sýra s klobáskou. Potřít okraj kolečka vodou a přeložit jej na půlovinu. Druhou rukou k obě přitisknout okraje rohlíčků. Poskládat všechny rohlíčky na vodou vypláchnutý plech a potřít je našlehaným vejcem. Pomocí malého sítka posypat rohlíčky paprikou. Péct je po 10-12 min., až se nafouknou a jsou zlatohnědé. Přendat rohlíčky na mřížku a nechat je zchladnnout po 5 min. Podávat rohlíčky teplé posypané zbytkem papriky.
Fotky receptu Drobné rohlíčky z listového těsta plněné pikantní klobáskou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!