Vložil: | Nelly63 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 17 |
|
|
Použité suroviny receptu Drožďová polévka s krupicovými nočky:
2 lžíce másla
| 1 menší cibule
| 2 (po 42 g) kostičky droždí
| 2 lžíce hladké mouky
| 1,2 l vody,
| 1 masox
| lžíce podravky
| půl sáčku mražené zeleninynočky: lžička másla
| 1 vejce
| 2 lžíce mléka
| dětská krupička
| sůl
| pepř
| muškátový květ
Postup přípravy receptu Drožďová polévka s krupicovými nočky:
Na másle zpěníme cibuli, pak na ni rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit a osmahneme. Zasypeme hladkou moukou a opět osmahneme. Zalijeme vodou, dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Přidáme masox a podravku a vsypeme mraženou zeleninu.
Povaříme asi 15 minut, mezitím si připravíme těstíčko na nočky: rozpustíme máslo, stáhneme z plotýnky, přidáme mléko a vajíčko a rozšleháme. Pak přisypáváme dětskou krupičku, až vznikne polotuhé těstíčko, z něhož se nechají vykrajovat lžičkou nočky. Okořeníme solí, pepřem a muškát. květem. Necháme chvilku odstát. Do vařící polévky vykrajujeme lžičkou nočky a povaříme 3 minuty. Hotovou polévku ozdobíme sekanou petrželkou.
Fotky receptu Drožďová polévka s krupicovými nočky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!