| Vložil: |  Nelly63 |  
    | Porcí: | 4 |  
    | Doba přípravy: |  30 min |  
    | Hodnocení: |  
          
  |  
    | Počet hodnocení: |  17  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Drožďová polévka s krupicovými nočky:
2 lžíce másla
 | 1  menší cibule
 | 2 (po 42 g) kostičky droždí 
 | 2  lžíce hladké mouky
 | 1,2 l vody,
 | 1 masox
 |   lžíce podravky
 |  půl sáčku mražené zeleninynočky: lžička másla
 | 1  vejce
 | 2 lžíce mléka
 |   dětská krupička
 |  sůl
 |  pepř
 |  muškátový květ
Postup přípravy receptu Drožďová polévka s krupicovými nočky:
Na másle zpěníme cibuli, pak na ni rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit a osmahneme. Zasypeme hladkou moukou a opět osmahneme. Zalijeme vodou, dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Přidáme masox a podravku a vsypeme mraženou zeleninu.
Povaříme asi 15 minut, mezitím si připravíme těstíčko na nočky: rozpustíme máslo, stáhneme z plotýnky, přidáme mléko a vajíčko a rozšleháme. Pak přisypáváme dětskou krupičku, až vznikne polotuhé těstíčko, z něhož se nechají vykrajovat lžičkou nočky. Okořeníme solí, pepřem a muškát. květem. Necháme chvilku odstát. Do vařící polévky vykrajujeme lžičkou nočky a povaříme 3 minuty. Hotovou polévku ozdobíme sekanou petrželkou.
 
Fotky receptu Drožďová polévka s krupicovými nočky: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!