Použité suroviny receptu Drůbeží játra na víně se špeclemi:
500 g drůbežích jater
| 1 střední cibule
| 50 g anglické slaniny
| 1 lžíce olivového oleje
| 1/2 citronu
| 100 ml suchého bílého vína
| 1 balení špeclí
| 1 lžička másla
| 1 hrst nasekané petrželky
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Drůbeží játra na víně se špeclemi:
Játra omyjeme a necháme je na cedníku okapat. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu a játra nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli a za stálého míchání ji osmažíme dozlatova. Pak vložíme játra, osmažíme je po všech stranách a mírně osolíme a opepříme. Zakapeme citronem, podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 15 minut. Mezitím uvaříme špecle podle návodu na obalu. Scedíme, promícháme se lžičkou másla a podáváme je s játry ozdobenými petrželkou.
Fotky receptu Drůbeží játra na víně se špeclemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!