Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Drůbeží játra se smetanou:
500 g (mražených) drůbežích jater
| 100 g mraženého hrášku
| 1 cibule
| 1/4 l sladké smetany
| podle potřeby vývar (popř. z kostky bujónu)
| 1 lžíce hladké mouky
| špetka strouhaného muškátového oříšku
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce oleje
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Drůbeží játra se smetanou:
Na pánvi na rozehřátém oleji podusíme nakrájenou cibuli, přidáme omytá játra a osmahneme je. Mírně osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a mírně dusíme pod pokličkou doměkka. Mezitím připravíme z másla a mouky jíšku do níž za stálého míchání vléváme postupně vývar, až získáme hustší hladkou omáčku, kterou zalijeme smetanou a okořeníme špetkou muškátového oříšku. Omáčku nalijeme na podušená játra, vmícháme mražený hrášek a vše společně krátce povaříme.
Fotky receptu Drůbeží játra se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!