Použité suroviny receptu Drůbeží játra v zelených nudlích:
500 g drůbežích jater
| 1 cibule
| 50 g slaniny
| 500 g zelených nudlí
| 3 lžíce másla
| 250 g loupaných rajčat
| 100 ml šlehačky
| Amore mio tomatová omáčka
| majoránka
Postup přípravy receptu Drůbeží játra v zelených nudlích:
Játra omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kousky.
Cibuli nakrájíme najemno a slaninu na malé kostičky. Nudle uvaříme podle návodu.
Mezitím na pánvi opečeme ze všech stran na tuku kousky jater. Potom je teprve osolíme a opepříme. Vyjmeme je z pánve a odložíme na teplé místo.
Do vody nasypeme obsah sáčku Amore Mio Tomatová omáčka, přivedeme do varu a asi 2 minuty povaříme. Vyškvaříme slaninu a necháme v ní zesklovatět cibuli. Rajčata scedíme, rozkrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Okořeníme majoránkou, zalijeme uvařenou omáčkou a povaříme na mírném ohni asi 5 minut.
Vzniklou omáčku zjemníme smetanou. Vložíme játra a povaříme asi 3 minuty. Nakonec ještě podle chuti okořeníme.
Fotky receptu Drůbeží játra v zelených nudlích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!