Použité suroviny receptu Drůbeží jatýrka na salátu s jablky a mandlemi:
150 g drůbežích jater
| 20 g másla
| 10 cl oleje
| 10 g mandlí
| 2 cl ocet balzamico
| 1 g bílého pepře
| 1 g soli
| 200 g listového salátu
| 100 g jablka
| 20 g třtinového cukru
| 2 cl oliv. oleje
Postup přípravy receptu Drůbeží jatýrka na salátu s jablky a mandlemi:
Nejdříve orestujeme drůbeží jatýrka (kuřecí, kachní, husí), jaké kdo má rád, tak aby byla uvnitř růžová. Poté lehce osolíme a opepříme.
Zvlášť na pánvi rozpustíme máslo a v něm třtinový cukr, do toho pak vložíme neloupaná na osminky vyjádřená a jablka a restujeme dozlatova. Ke konci přidáme sekané mandle a vše spolu včetně jater malinko orestujeme.
Na talíř si připravíme ručně natrhané listové saláty, které pokapeme olivovým olejem smíchaným s balzamicem (půl na půl) a poklademe játry a jablky.
Fotky receptu Drůbeží jatýrka na salátu s jablky a mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!