Vložil: | admin |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Duhový zmrzlinový dort:
600 ml čokoládové zmrzliny
| 600 ml mátové nebo pistáciové zmrzliny
| 600 ml jahodové zmrzliny
| 600 ml vanilkové zmrzliny
| 15 zázvorových nebo obdobných sušenek
| 60 g změklého másla
| 425 g vypeckovaných třešní i z kompotu
| 60 g nasekaných jader vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Duhový zmrzlinový dort:
Zmrzliny necháme v chladničce trochu změknout. Zatím rozdrtíme válečkem sušenky. Do dělené formy na dort o průměru 23 cm nasypeme rozdrcené sušenky a přidáme máslo. Rukou směs promícháme a vzniklou máslovou hmotu roztlačíme rovnoměrně na dno formy. Necháme ztuhnout asi 10 minut v mrazničce. Na povrch směsi z drobtů rozprostřeme čokoládovou zmrzlinu a vložíme do mrazničky asi na 15 minut, aby zmrzlina trochu ztuhla. Na vrstvu čokoládové zmrzliny rozetřeme pistáciovou (mátovou) zmrzlinu a na ni položíme vypeckované třešně. Formu vložíme opět do mrazničky, aby zmrzlina a třešně trochu ztuhly. Na vrstvu třešní špachtlí rovnoměrně rozetřeme jahodovou zmrzlinu. Formu znovu dáme do mrazničky, aby zmrzlina ztvrdla. Na jahodovou zmrzlinu naneseme vrstvu vanilkové zmrzliny a povrch posypeme sekanými ořechy. Formu s dortem přikryjeme alobalem a necháme důkladně zmrazit. Před podáváním ponoříme nůž do vařící vody a okolo bočního odnímatelného dílu dort uvolníme. Boční díl odstraníme a dort necháme stát při pokojové teplotě asi 10 minut, aby se lépe krájel.
Fotky receptu Duhový zmrzlinový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!