Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 14.03. 2025
Dnes má svátek Růt a Matylda
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dušená čekanka

fotka Dušená čekanka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Dušená čekanka :

50 dkg čekankových puků  | trochu soli  | 10 dkg másla  | 3 dkg mouky  | 1/4 l hovězího vývaru  | 1/4 l smetany  | trochu cukru

Postup přípravy receptu Dušená čekanka :

Očištěné čekankové puky osolíme, dáme na máslo, trochu podlijeme a dusíme do měkka. Můžeme je ponechat v celku nebo je překrajujeme na proužky. Zeleninu vyjmeme, zbylý tuk zaprášíme moukou a osmaženou jíškou podlijeme vývarem a pak smetanou. Zeleninu vložíme zpět do omáčky a prohřejeme ji. Obměny dušené čekanky mohou být různé. Kdo rád, přidává i trochu rajského protlaku, jindy se bílá omáčka zakape citrónem a okoření se sekanou petrželkou nebo pažitkou nebo se jen opepří. Dušená čekanka se podává s brambory nebo rýží.



Fotky receptu Dušená čekanka :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dušená čekanka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !