Použité suroviny receptu Dušená drůbeží játra se žampiony:
400-500 g drůbežích jater
| 1-2 lžíce oleje
| 100 g cibule
| 3-4 lžíce sterilovaných žampiónů z plechovky nebo 100-150 g čerstvých
| 1 až 1,5 lžíce zakysané smetany
| 50 g másla
| 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění
| 1 špetka pepře
| 3/4 kostky masoxu
| 1 stroužek česneku rozmačkaný se špetičkou soli nebo 1/2 až 3/4 lžičky česnekové pasty se solí
Postup přípravy receptu Dušená drůbeží játra se žampiony:
Drůbeží játra nakrájíme na kousky. V papiňáku necháme rozehřát olej a máslo a krátce osmažíme (během 3-4 minut) nadrobno nakrájenou cibulí. Přidáme játra a po všech stranách je osmažíme. Zasypeme hladkou moukou, za stálého míchání ji necháme zasmahnout a postupně podléváme teplou vodou na dostatečné množství omáčky. Přidáme na kousky nakrájené žampióny, masox a pepř.
Papiňák uzavřeme a vše dusíme 15 minut. Po ochlazení otevřeme, přidáme smetanu, česnek a případně dosolíme. Ještě chvíli prohříváme za stálého míchání.
Fotky receptu Dušená drůbeží játra se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!