Vložil: | LudmilaJas |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené vepřové maso se zeleninovou omáčkou:
600 g vepřového masa
| sůl,kmín,citronova š´táva
| 5 zrnek nového koření
| 1/4 ks cibule
| 100 g mrkve
| 100 g celeru
| 100 g květáku
| 50 g petržele
| 1 ks větší jablko
| 0,25 l sladké smetany
| 1 lžíce polohrubé mouky
| 1 lžička sladké papriky
| 0,25 l vody
Postup přípravy receptu Dušené vepřové maso se zeleninovou omáčkou:
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, přidáme špetku kmínu, nové koření, cibuli a necháme zvolna dusit. Obložíme je zeleninou, přidáme oloupané jablko a pečeme až maso změkne. Potom maso vyjmeme, zeleninu se šťávou prolisujeme. Přidáme smetanu, zahustíme moukou do zlatova opraženou bez tuku, přidáme sladkou papriku a vodu. Za stálého míchání povaříme, osolíme a ochutíme citronovou šťavou. Dušené vepřové maso se zeleninovou omáčkou můžeme podávat s vařenými brambory nebo rýží.
Fotky receptu Dušené vepřové maso se zeleninovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!