Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené vepřové plecko s mrkví:
800 g vepřová plec bez kosti v celku
| 500 g karotka (nebo sáček mražená baby mrkev)
| 1kostka zeleninový bujon
| 1lžička máslo
| 2 lžíčky hladká mouka
| olej, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Dušené vepřové plecko s mrkví:
Vykostěné, tuku zbavené vepřové plecko osolte a opepřete.V kastrolu rozehřejte 2-3 lžíce tuku, vložte maso a opečte ho z obou stran.Pak jej podlijte vodou, přidejte kostku zeleninového bujónu a duste do měkka. Když je maso poloměkké (asi po 30 minutách)přidejte k němu očištěnou karotku (nebo sáček mražené baby mrkve), ořech másla promnutý se 2 lžičkami hladké mouky a duste, až je maso měkké (cca 15 minut).
Vepřové maso podávejte s vařenými bramborami.
Tip: Chuť mrkve můžeme zjemnit přidáním smetany.
Fotky receptu Dušené vepřové plecko s mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!