Použité suroviny receptu Dušený kapr s koňakem a zeleninou:
100 g másla
| 20 g hladké mouky
| 1 menší cibule
| 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
| 800 g filetů z kapra
| sůl
| mletý černý pepř
| 1 lžička celého kmínu
| 200 ml červeného vína
| 50 ml koňaku
| 1 jarní cibulka na ozdobu
Postup přípravy receptu Dušený kapr s koňakem a zeleninou:
V misce utřeme 30 g změklého másla s moukou. Těstíčko dáme do ledničky. Cibuli oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme. Vše nakrájíme na nudličky. Očištěné filety kapra osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na zbylém másle je na pánvi rychle z obou stran opečeme. Dozlatova opečené porce kapra vyjmeme z pánve a ve výpeku rychle orestujeme zeleninu. Podlijeme ji vínem a zahustíme připraveným těstíčkem. Do pánve vrátíme kapra. Vše podlijeme asi 100 ml vody a pod pokličkou necháme asi 15 minut dusit. Podle potřeby přiléváme tekutinu. Dušeného kapra vyjmeme z pánve. Omáčku dochutíme koňakem, případě solí a pepřem. Rybu rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Jednotlivé porce ozdobíme sekanou cibulkou.
Fotky receptu Dušený kapr s koňakem a zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!