Použité suroviny receptu Dušený zajíc na červeném víně a zelenině:
hřbet zajíce
| 100 g angl. slaniny /plátky/
| 1/2 l červeného vína
| 2 kolečka cibule
| 100 g šunky - nudličky
| 3 lžíce rybízové zavařeniny
| voda
| sůl
Postup přípravy receptu Dušený zajíc na červeném víně a zelenině:
Zajčí hřbet prošpikujeme slaninou. V hrnci na sebe naskládáme šunku, kolečka cibule a maso, vše zalijeme vínem. Dusíme doměkka. Mírně podlijeme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme je a připravíme porce. Do vzniklé omáčky v hrnci přidáme zavařeninu a deset minut povaříme. Nakonec osolíme, porce zajíce vložíme zpět a prohřejeme. Jako příloha jsou vhodné knedlíky.
Fotky receptu Dušený zajíc na červeném víně a zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!