Mouku prosejeme do mísy. Ve čtyřech lžících vlažného mléka rozmícháme droždí s troškou mouky a cukrem a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku osolíme a promícháme s houskou. Do důlku přilijeme kvásek a vejce, přisypeme bramborovou směs a zbylým vlažným mlékem zaděláme hladké tužší těsto. Těsto necháme kynout asi 1 hodinu. Potom ho promícháme a na pomoučněném válu rozdělíme na 4 části, z nichž vytvarujeme šišky a vždy po dvou je zavaříme do vroucí osolené vody. Vařečkou je zlehka nadzdvihneme ode dna. Knedlíky vaříme asi 20 minut. Ihned po vyjmutí z vody je na několika místech propícháme špejlí, aby vyběhla pára a knedlíky se nesrazily. Nakonec potřeme máslem a nakrájíme.
Fotky receptu Dvojctihodný knedlík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!