Použité suroviny receptu Dvoubarevná šlehačková bábovka:
4 vejce
| 200 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 250 ml smetany ke šlehání
| 300 g polohrubé mouky
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| 2 lžíce kakaa
| špetka soli
| tuk a hrubá mouka na formu
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Dvoubarevná šlehačková bábovka:
Vejce vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem do husté pěny. Postupně a za neustálého šlehání přiléváme smetanu a potom lehce vmícháme mouku, kterou jsme prosáli s kypřicím práškem a solí. Dvě třetiny těsta nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Zbylé těsto promícháme s kakaem a nalijeme do formy na světlé těsto. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě při 150 stupních Celsia asi 45 minut. Po upečení necháme bábovku krátce vychladnout ve formě a pak ji vyklopíme na drátěnou mřížku. Podáváme posypanou moučkovým cukrem.