Postup přípravy receptu Dvoubarevný meruňkový koláč se zázvorem:
1. Máslo a cukr vyšleháme do pěny, vmícháme jednotlivá vejce
2. Smícháme mouku s práškem do pečiva a se zázvorem, střídavě s meruňkovou šťávou ji přidáváme do těsta
3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné části vmícháme kakao a mléko, plech vyložíme papírem na pečení
4. Jednotlivé porce těsta naplníme do dvou cukrářských sáčků a na plech nastříkneme střídavě tmavé a světlé proužky těsně vedle sebe, vidličkou do nich pak vtiskneme vzorek
5. Meruňky řeznou plochou poklademe na těsto
6. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 25 minut, pak vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky tak, aby uprostřed každé byla jedna polovina meruňky, nakonec koláč pocukrujeme.