Vložil: | Estrellka |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Dvoubarevný ovocný koláč:
5 ks vajec
| 120 g moučkového cukru
| 180 g polohrubé mouky
| 1 dcl oleje
| 1 dcl mléka
| 1 ks kypřící prášek do pečiva
| 2 lžíce kakaa
| 200 g drobného ovoce (rybíz, maliny, borůvky, jahody, ostružiny)
| 80 g nasekaných vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Dvoubarevný ovocný koláč:
Žloutky vymícháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme prosetou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, olej, mléko a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao a promícháme. Kakaové těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, posypeme polovinou omytého a okapaného ovoce, zalijeme světlým těstem, znovu posypeme ovocem, ořechy a ve vyhřáté troubě upečeme. Dvoubarevný ovocný koláč necháme vychladnout a rozkrájíme na řezy.
Fotky receptu Dvoubarevný ovocný koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!