300 g hladké mouky (na těsto)
| 120 g hery (na těsto)
| 1 lžíce octa (na těsto)
| 1 žloutek (na těsto)
| jablka
| 1 lžička mleté skořice
| 2 lžičky cukru
| 80 g vlašských ořechů a mandlí (nasekaných)
| 300 g vypeckovaných švestek z kompotů, nebo mražené švestky
Postup přípravy receptu Dvoubarevný závin:
1. Těsto (zpracované ze surovin a nebo kupované listové) rozvalíme na dva obdélníky. Vždy první polovinu každého těsta napníme směsí jablek, skořicí a cukru. Můžeme přidat také nasekané vlašské ořechy a mandle. 2. Z druhé strany plníme každý čtverec do poloviny švestkami, které slijeme či rozmrazíme a nakrajime na půlky či čtvrtky. 3. Dáme péct dozlatova a po vyjmutí posypeme cukrem.
NÁPLŇ Z JABLEK : Nastrouhame 4 jablíčka, popř. méně či víc, jak kdo má rád. Promíchame je se skořicí a cukrem a můžeme přidat i nasekané ořechy a mandle.
Fotky receptu Dvoubarevný závin:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!