ingredience: 1 plátek dortový korpus
| na ozdobu: 500 g exotické ovoce
| 100 g jahody
| náplň: 250 g selský bílý jogurt
| 150 g cukr moučka
| náplň 1: 1 kelímek smetana ke šlehání (215 g)
| 1 balíček vanilkový cukr
| 1 balíček ztužovač šlehačky
Postup přípravy receptu Exotický jogurtový dort:
Dortovou formu (26 cm) vyložíme korpusem. Jogurt (ne nízkotučný) promícháme s cukrem. Smetanu ušleháme do tuha. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče, nasypeme do ní želatinu a necháme rozpustit. Do oslazeného jogurtu vmícháme po částech rozpuštěnou želatinu. Když začne hmota tuhnout, vmícháme do ní šlehačku. Vzniklý hladký krém nalijeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem vyšleháme do tuha. Ztuhlý dort vyjmeme z ledničky, sundáme obvod formy a na povrch rozetřeme šlehačku. Nakonec jogurtový dort ozdobíme podle fantazie rozkrájeným ovocem (nešetříme). Nejvhodnější je kiwi, mochyně, ananas, liči a k zvýraznění barvy i jahody nebo hroznové víno.
Fotky receptu Exotický jogurtový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!