500 g fazolí
| 350 g klobásy
| 200 g uzeného masa
| 120 g rajského protlaku
| 4 stroužky česneku
| 1-2 ks cibule
| 1 lžíce hladké mouky
| dle chuti majoránka
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| dle chuti paprika
| olej
Postup přípravy receptu Fazole po bretaňsku:
Fazole namočíme na 2,5 hodiny a pak je vaříme ve stejné vodě. Cibuli oloupeme, nakrájíme. Nakrájíme také uzené a klobásu a vše osmažíme. Přidáme k fazolím. Dochutíme rajským protlakem, majoránkou, paprikou, utřeným česnekem. Vaříme dokud fazole nebudou měkká. Zbytkem oleje ze smažení cibule a klobásy osmahneme také trochu mouky, kterou na konci vaření fazole vmícháme. Dochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Fazole po bretaňsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!