Postup přípravy receptu Filé na kmínu s camembertem:
Filé z tresky (kostky) necháme rozmrazit. Po obou stranách posypeme solí, drceným kmínem a prsty zatlačíme. Takto připravené filé necháme chvíli stát.
Mezitím si dáme vařit oloupané a na plátky nakrájené brambory. Vaříme v osolené vodě do změknutí, scedíme a uchováváme v teple.
Filé vložíme na rozpálenou pánev s kapkou olivového oleje, opékáme spíše na mírném ohni, aby filé pustilo šťávu. Po krajích pánve vsypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, kterou posypeme celým kmínem. Postupně filé otáčíme, strany párkrát obměníme, aby nám "zbělalo" úplně celé. Na závěr dáme na každou kostku filé hrubší plátek sýru camembert, přikryjeme pokličkou a necháme roztát. Sýr nám ochutí i šťávu.
Na talíř dáme plátky brambor, porci rybího filé na kmínu a pokapeme vydušenou šťávou s cibulkou. Filé s camembertem ihned podáváme. Chutná výborně.