Vložil: | Mati17 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Filé podle porybného:
600 g rybího filé
| 200 g tvrdého sýra
| 1 cibule
| 3 stroužky česneku
| 0,1 l bílého vína
| 1 salátová okurka
| 4 rajčata
| 2 žluté papriky
| 4 lžíce oleje
| 1 lžíce citronové šťávy
| sůl
| pepř
| petrželová nať
Postup přípravy receptu Filé podle porybného:
Porce filé osolíme, opepříme a hustě posypeme nasekanou petželkou. Na polovině oleje krátce orestrujeme drobně pokrájenou cibuli a česnek, vložíme filé, pokropíme citrónem, podlijeme vínem a pod poklicí dusíme doměkka. Na druhé polovině oleje osmažíme drobně pokrájené papriky, maličko podlijeme vodou a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Přidáme na kolečka pokrájenou okurku a po pěti minutách na kousky pokrájená rajčata a ještě krátce podusíme. Do dušené zeleniny vmícháme na kostičky nakrájený sýr a touto směsí obložíme filé na talířích.
Fotky receptu Filé podle porybného:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!