Vložil: | LudmilaJas |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Filé s francouzskou omáčkou:
800 g rybího filé
| 80 g másla
| 1/2 ks citronu(šťáva)
| 1/2 naběračky vody
| sůl
| Omáčka:
| 30g másla
| 30 g mouky
| 1 ks malá cibule
| 0,25 l mléka
| 4 ks žloutky
| 50 g strouhaného tvrdého sýru
| pepř,sůl,máslo na vymazání zapékací pánve
Postup přípravy receptu Filé s francouzskou omáčkou:
V kastrole opečeme na tuku malé porce filé, které jsme předem osolili a pokapali citronem. Trochu podlijeme a dusíme doměkka. Zvlášť připravíme omáčku: Z másla, mouky a ustrouhané cibulky usmažíme bledou jíšku, zředíme jí mlékem a uvaříme hustou omáčku. Osolíme, opepříme a zamícháme žloutky a strouhaný sýr, ze kterého odebereme vrchovatou lžíci na posypání. Teflonovou pánev s odnimatelným držadlem vymažeme máslem, vložíme do ní rybu, zalijeme omáčkou, povrch posypeme sýrem a pokapeme máslem. V troubě zapečeme filé s francouzskou omáčkou do červena.
Fotky receptu Filé s francouzskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!