Použité suroviny receptu Filé se sezamovou kůrkou:
800 g rybích filetů
| dle chuti: citronovou šťávu
| 1 suchou žemli
| 6 lžic sezamových semínek
| 1 lžičku sójové omáčky
| 2 vejce
| 4 lžíce polohrubé mouky
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: olej na smažení
| na omáčku:
| 200 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce balzamikového octa
| 2 lžičky cukru krystal
| 1 lžičku soli
| dle chuti: sekaný kopr a pepř
Postup přípravy receptu Filé se sezamovou kůrkou:
Plátky ryb omyjte, nakrájejte na kousky, zakapejte je citronovou šťávou a dejte odležet. Sušenou žemli překrojte a umelte na strouhanku. Mouku vsypte do talíře, vejce rozkvedlejte, osolte a opepřete. Sezamová zrnka za stálého míchání nasucho opražte na pánvi dozlatova. Zalijte je sójovou omáčkou a ještě krátce duste. Odstavte a smíchejte je se strouhankou. Osušené kousky ryb obalte v mouce, ve vejcích a v sezamové strouhance. Obal mírně přimáčkněte. Obalené kousky ryb osmažte. Všechny suroviny na omáčku smíchejte v misce a nechte chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Před podáváním ji můžete dochutit sekaným koprem.
Fotky receptu Filé se sezamovou kůrkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!