Postup přípravy receptu Filé z candáta s omáčkou:
Filé omyjeme a osušíme. Pokapeme 1 lžicí citrónové šťávy. Bylinky opereme, otrháme a posekáme. Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozčtvrtíme, odstraníme stopky a semena a dužinu pokrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno posekáme. Jablko olupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřinec. Dužinu pokrájíme na kostičky a pokapeme 1 lžicí citrónové šťávy. Filé po obou stranách osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a rybu opékáme nejprve 3 minuty, obrátíme a pečeme další 3 minity. Na vypečení tuku zesklovatíme cibuli. Přidáme jablko a přikryté je podusíme. přelijeme jablečným octema 2 - 3 lžícemi vody. Vmícháme hořčici, rajčata a bylinky. Osolíme a podle chuti opepříme. Dobrou chuť