Vložil: | Debbie |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Filet ze žlutoploutvého tuňáka :
400 g čerstvý tuňák (kvalita sushi),
| 1 menší čerstvý fenykl
| 1 hrst plochá petrželka
| 1 hrst čerstvá červená řepa
| 10 ks kapary
| 0,2 l olivový olej
| máslo
| 1 lžíce smetana
| mořská sůl
Postup přípravy receptu Filet ze žlutoploutvého tuňáka :
Z tuňáka nakrájejte dva 200 g filety. Čerstvý fenykl nakrájejte na mandolíně na jemná kolečka. Připravte si dva kastroly a rozdělte do nich olivový olej. Do jednoho přidejte červenou řepu nakrájenou na malé kostičky a do druhého nakrájenou čerstvou petrželku. Postavte na mírný plamen a 1,5 hodiny zahřívejte (nevařte!). Teplota oleje by neměla přesáhnout 70 °C. Oba oleje nalijte do mixéru (každý zvlášť) a najemno rozmixujte. Přeceďte přes jemný cedník a osolte. Pokud jste postupovali správně, máte jeden červený a jeden zelený olej. Steaky tuňáka osolte a 1 minutu z každé strany zprudka grilujte na tálu, poté nechte na teplém místě (70 °C) asi 10 minut odpočívat. Na másle (oříšek) opečte fenykl spolu s najemno nakrájenými kapary, osolte, spojte sladkou smetanou, zredukujte a přendejte na talíř. Steaky rozkrojte napříč a položte je na opečený fenykl. Správně upravený tuňák by měl být propečený asi na 2 mm a uprostřed zůstat červený a teplý. Nakonec tuňáka pokapejte barevnými oleji.
Fotky receptu Filet ze žlutoploutvého tuňáka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!