Postup přípravy receptu Finská lososí polévka:
Lososa nakrájíme na kusy a opláchneme studenou vodou. Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme sůl, bilý pepř, bobkové listy, a šťávu s citronu. Vše vaříme pod poklicí 10 minut. Do vývaru vložíme lososa a na malém teple jej pod poklicí necháme táhnout 15 minut. Poté lososa vyjmeme, necháme okapat, vývar scedíme a vrátíme do hrnce. Oloupeme brambory, mrkev, celer a cibuli, nakrájíme na drobno a přidáme do vývaru. Táhneme 10-15 minut, až je zelenina měkká. Rozmícháme mouku v 1/2 dl vody a vlejeme ji do vývaru. Za stálého míchání provaříme 5 min. Pooévku dochutíme. Z lososa odstraníme kůži s kostmi a rozdělíme jej na větší porce. Ušleháme šlehačku a přidáme k ní nasekaný kopr. Nalejeme polévku do talířů, přidáme porce lososa a přetáhneme šlehačkou.