Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 14.03. 2025
Dnes má svátek Růt a Matylda
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Finský žitný chleba

fotka Finský žitný chleba
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Finský žitný chleba :

25 g (2 lžičky) kvasnic  | 3 lžíce teplé vody  | 2 lžíce medu  | 2 lžičky soli  | 50 g másla  | 1 hrnek (250 ml) horké vody  | 250 g žitné mouky  | 150 g pšeničné mouky  | dle potřeby: rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu Finský žitný chleba :

Rozpustit kvasnice v teplé vodě a rozpustit med, sůl a máslo v horké vodě. Nechat medovou směs vychladnout. Smíchat kvasnice, medovou směs a žitnou mouku dohromady a vypracovat ve vláčné těsto.
Přidat pšeničnou mouku a hníst po 10 min., až je elastické. Dát do vymaštěné mísy a několikrát otočit, až je těsto pomaštěné. Přikrýt čistou utěrkou a nechat kynout 60min., až se těsto zdvojnásobí v objemu. Obrátit a nechat dalších 10 min.
Připravit dva kulaté bochníky, položit je na dva dobře vymazané plechy. Každý přikrýt utěrkou a nechat nakynout na dvojitý objem (asi 45 min.)
Péct v dobře vyhřáté troubě na 200°C po 30min., anebo až chleby zní dutě, když se na ně zaťuká. Potřít rozpuštěným máslem.


Fotky receptu Finský žitný chleba :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Finský žitný chleba
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !