Použité suroviny receptu Fish chowder (americká rybí polévka):
4 porce čtverečky kvalitního rybího filet
| 2 větší brambory
| 300 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
| 1střední cibule
| 2 lžíce másla
| 2 x 250 ml kalíšek sladké smetany nebo mléka (půl na půl)
| pepř sůl a sladká paprika (nebo muškátový květ) na dochucení
Postup přípravy receptu Fish chowder (americká rybí polévka):
Filet nakrájíme nebo rozdrobíme v hrnci s vývarem, brambory nakrájenými na malé kostičky a kořením. Vaříme, až jsou brambory měkké, ale ne rozvařené. Mezitím zesklovatíme jemně posekanou cibuli na másle, přidáme trochu hladké mouky a vytvoříme cibulovou jíšku. Dáme do hrnce s již měkkými brambory, zamícháme a přiléváme pomalu smetanu či mléko. Stále mícháme, až se polévka zahustí a má konsistenci řidší omáčky. Rybí polévku můžeme posypat čerstvým černým pepřem z mlýnku.
Dobrou přílohou jsou chlebíčky z veky posypané sýrem a zapečené. Jídlo je syté, stačí jako samostatná večeře.
Fotky receptu Fish chowder (americká rybí polévka):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!