Postup přípravy receptu Francouzská čokoládová pěna:
1. Pomeranč pečlivě omyjeme, škrabkou oloupeme kůru a nastříháme jí na tenké proužky. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu a přecedíme.
2. Smícháme cukr, šťávu z pomeranče a proužky z kůry a v rendlíku necháme zkaramelizovat
3. Rozpustíme čokoládu a necháme mírně vychladnout (musí zůstat tekoucí).
4. Ušleháme žloutky a do nich po lžičkách ručně přimícháváme lehce vychladlou čokoládu. Po čokoládě přimícháváme stejným způsobem zkaramelizovanou hmotu. ( Pokud máme robot s jednou metlou, která má možnost míchání nízkou rychlostí srovnatelnou s ruční, můžeme použít )
5. Ušleháme bílky do tuhého sněhu a přimícháváme po lžících do hmoty. Přidáváme po lžících, teď už mícháme ručně a vždy v jednom směru
6. Přendáme do servírovací mísy a dáme na 24 hodin zchladnout.
7. Servírujeme v malých miskách ve tvaru kopečku zmrzliny s lístečky máty.