Postup přípravy receptu Francouzská špenátová roláda:
Těsto: Z rozmrazeného špenátu slijeme vodu. Pak ho promícháme v misce se žloutky a hrubou moukou. Osolíme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme v jedno až dvoucentimetrové vrstvě a pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut.
Náplň: Cibuli nadrobno pokrájíme a osmažíme do růžova. Opepříme, osolíme, přidáme vejce, ze kterých uděláme velice řídká míchaná vajíčka.
Omáčka: Omyté nadrobno pokrájené žampióny dusíme na másle, až zmizí voda. Přidáme lžíci mouky, pepř, sůl a zalijeme kyselou nebo sladkou smetanou. Chvíli povaříme, ochutíme octem a cukrem. Upečené špenátové těsto potřeme vaječnou náplní a sbalíme jako roládu. Špenátovou roládu krájíme napříč a na talíři poléváme omáčkou.