Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 17.06. 2025
Dnes má svátek Adolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Francouzské briošky

fotka Francouzské briošky
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Francouzské briošky:

300 g polohrubé mouky  | 100 g másla  | 15 g droždí  | 1 vejce  | 2 žloutky  | 1/8 l mléka nebo smetany  | 1 lžička cukru krupice  |  hladká mouka na vyválení  |  tuk na vymazání plechu  |  sůl

Postup přípravy receptu Francouzské briošky:

Do mísy prosejeme polohrubou mouku, vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžičku pískového cukru,zalijeme částí vlažného mléka, mírně zahrneme moukou a na teplém místě necháme kynout. Když začne droždí kynout, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, jeden žloutek, sůl a zbytek vlažného mléka. Důkladně vypracujeme těsto a necháme opět na teplém místě vykynout. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho asi na 25 dílků, které zakulatíme a přendáme na lehce vymazaný plech ( briošky můžeme několikrát nůžkami nastřihnout). Potřeme rozmíchaným žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě (170°C) dozlatova.


Fotky receptu Francouzské briošky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Francouzské briošky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !