Vložil: | Veronika14 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 105 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Frankfurtský věnec se šlehačkou:
375 g máslo
| 150 g cukr
| 2 vanilkové cukry
| 4 vejce
| 200 g polohrubá mouka
| 200 ml smetana ke šlehání
| 75 g solamyl
| 400 g jahody
| 2 lžičky prášek do pečiva
| 400 ml mléko
| tuk a strohanku do formy
| 1 sáček jahodový puding
| 3 lžíce oříškový krokant
Postup přípravy receptu Frankfurtský věnec se šlehačkou:
Asi 125g másla, 100g cukru a 1 vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Postupně přidáme vejce a mouku smícháme se solamylem, citrónovou kůrou a práškem do pečiva. Spolu s 2-3 lžícemi mléka vypracujeme těsto. Formu na věnec vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 45 minut.
Pudink rozmícháme se zhruba 4 lžícemi mléka a 2 lžícemi cukru. Zbylé mléko přivedeme do varu, přidáme pudink a krátce povaříme. Jahody omyjeme a uděláme z 250g pyré, které zamícháme do teplého pudinku a necháme vychladnout. Zbylé máslo a cukr utřeme do pěny a postupně do ní vmícháme pudink.
Věnec dvakrát vodorovně rozkrojíme. Dva spodní díly potřeme polovinou krému a přikryjeme vrchním dílem. Zbylým krémem potřeme věnec kolem dokola. Dáme na 1 hodinu do chladničky.
Smetanu s druhým vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Naplníme zdobící sáček a věnec ozdobíme šlehačkou, jahodami, oříškovým krokantem.
Fotky receptu Frankfurtský věnec se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!