Použité suroviny receptu Fusilli s klobásou a červenými fazolemi:
150 g italské nebo jiné tvrdé klobásy
| 2 rajčata
| 1/2 svazku rozmarýnu
| 1 malá červená feferonka
| 1 cibule
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 plechovka sterilovaných červených fazolí (400g)
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 1/8 l suchého bílého vína
| suchého bílého vína
| sůl
| 400 g spirálek (fusilli)
Postup přípravy receptu Fusilli s klobásou a červenými fazolemi:
Klobásu oloupejte a nakrájejte na kostičky. Rajčata spařte vroucí vodou, sloupněte a nasekejte. Z omytého a osušeného rozmarýnu odtrhněte lístky a nahrubo je nasekejte. Feferonku rozpulte, odstraňte semena, omyjte a nakrájejte na jemné nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Cibuli dejte zesklovatět na rozehřátý olej. Přidejte klobásu, rozmarýn a feferonku. Míchejte a opékejte při střední teplotě. Přidejte rajčata, okapané fazole a víno. Vařte do zhoustnutí. Osolte a přikryté nechejte táhnout, dokud neuvaříte těstoviny. Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte s klobásami v omáčce.
Fotky receptu Fusilli s klobásou a červenými fazolemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!