Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Fusilli s uzeným masem a smetanovou omáčkou:
400 g fusilli (spirálky)
| sůl
| 1 cibule
| 2 lžíce oleje
| 300 g mrazeného hrášku
| 300 g smetany ke šlehání
| 250 g vařeného uzeného masa nebo šunky
| pepř, strouhaný muškátový oříšek
| 1-2 lžičky citrónové šťávy
| 1 svazek čerstvé máty
| strouhaný parmazán
Postup přípravy receptu Fusilli s uzeným masem a smetanovou omáčkou:
Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Mezitím oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli. Dejte ji zesklovatět na rozehřátý olej. Přidejte hrášek a smetanu. Zvolna duste asi 8 minut. Zatím se zelenina bude dusit, uzené maso nebo šunku nakrájejte na úzké nudličky a s hráškem je pouze prohřejte. Osolte, opepřete, ochuťte strouhaným muškátovým oříškem a citrónovou šťávou. Mátu opláchněte, osušte a lístky otrhejte. Těstoviny sceďte, nechejte okapat a promíchejte se zeleninovou omáčkou. Přimíchejte polovinu máty. Pokrm rozdělte na nahřáté talíře, posypte zbývající mátou a ihned podávejte. Strouhaný parmazán podávejte odděleně.
Fotky receptu Fusilli s uzeným masem a smetanovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!